torsdag 14 augusti 2008

lite nytt och lite gammalt

Lite fint och nytt på hyllan i köket. Det är så lite som gör det. Jag fyndade en vacker spegel med sådant där vågigt gammalt spegelglas tidigare i sommar. Formen på spegeln var också trevlig. Idag har jag målat den och schabbat till den lite, det blev jättebra. Jag visar den vid ett senare tillfälle.


Vet ni vad jag har gjort mer? Hmm inget roligt direkt....storstädat badrummet!! Det blev hur bra som helst. Det var inte särskilt smutsigt egenligen innan men jag har använt först ett alkaliskt medel för att lösa tvålrester mm sedan ett surt för att lösa kalk mm. DET mina tjejer är ett riktigt bra städtips! Skurat fogarna med en hård liten borste.- Nu får det bli fint väder igen, kroppen fixar inte riktigt denna "mani" jag har fått.Ha ha.

Ja då har jag pysslat lite för denna gången...Tack för att ni finns, jag blir så glad av era kommentarer och att se att ännu fler har "bara" tittat in...vi hörs /Pia

onsdag 13 augusti 2008

tick tack...

Tänkte bara visa er en jättefin klocka som har hängt i min pappas föräldrahem. Den tickar ganska högt och slår lite som den vill...men vad gör det? Får väl leta upp en gammal gubbe ute i skogarna som kan laga den. Pappas farmor Charlotta köpte detta skeppsuret på en aktion någon gång på 1870-talet.
Skulle bara tillägga att den går helt rätt men plingar lite när den vill...
Jag minns den så väl där den hängde i köket på gården under min uppväxt. Jag är så glad att den får hänga här i vårt hus!
Krackelerad urtavla så underbart fint.Jag har pysslat och röjt ur garderober och annat nu när det har regnat, ibland är det bra och välbehövligt med nederbörd. På lördag vill jag dock att de ska vara fint väder för då ska vår familj åka till Liseberg. Vi får passa på innan valpen kommer....
Ha det så gott alla ni som tittar in hos mig vare sig ni kommenterar eller bara kikar!!
Snart kommer lilla Märta...ja jag vet jag är tjatig. Kram Pia