torsdag 16 oktober 2008

pyssel smittar!

Tack Mia, Lilla Blanka

för all din pysselinspiration du ger mig!! Det är så givande att alltid besöka din sida. Ja det gäller förstås också så många av er andra som jag besöker så ofta. Jag hinner inte eller orkar inte skriva kommentarer till er alla även om viljan finns! Det tar ju som bekant sin lilla tid. Men ni ska veta att jag besöker er ofta och jag häpnar över alla kreativa härliga kvinnor som finns i vårat land. Kan ju därför passa på att uppmana er att stödja ROSA BANDET!!

Märta hälsar till er alla att matte kanske gillar anis och kanel så mycket för att färgen på dessa ser ut som min päls?


Glöm inte att ge er ut och promenera i det härliga höstvädret, när det inte ösregnar förstås:)

Kram från Pia

onsdag 15 oktober 2008

syrummet

Ja såhär blev det... jag kommer att fortsätta mitt piff här nere, man blir väl aldrig klar:)eller riktigt nöjd:( Nu känns det iaf helt ok att sitta här nere och sy och pyssla. Jag är väldigt glad och nöjd för min trådrulleanordning! Välj ut en snygg brädbit och spika i en lagom lång spik och sätt på rullen!Voila, klart! I mitt fall blev det en vrakbit. Jag har ett överdrag i vit plast som följde med symaskinen ,men det är både smutsigt och tråkigt. Jag har därför helt enkelt tagit ett fint gammalt örngott. Mycket bättre!

Nåldynan ha min yngsta tös hjälpt till att sy, för hand vilket kan vara tålamodsprövande för en 10-åring men det klarade hon galant.


Jag gillar också gamla klädnypor men i brist på annat så har jag denna som är både rostig och fin i färgen. Ja det var det hela, nu stundar lite kaffe och pyssel.
Kram till er alla och tack för att ni tittade in! Välkomna åter, kram Pia

tisdag 14 oktober 2008

lite pyssel, men bara lite

Här sitter jag också och pysslar...ja idag blev det förstås bara en liten tvål. Jag kollar jag upp vad jag saknar inför nästa pyssel med. Jag har nämligen inte mina saker på ett och samma ställe, skulle vara ganska praktiskt fast jag gillar som jag har det med...Hmm aldrig blir det som man vill och tänker, eller blir det det? Jag skriver lika trött och snurrigt som det står tror jag.
Ja det får bli det hela idag, jag är alldeles för trött. Det blev bara ett litet ynka tvålpaket....fast med julig kanel och stjärnanis. Blir ju liksom inspirerad av era juliga tankegångar och härligt pyssel. Bara den vackra julboken saknas:)
Kram till er alla!
PIA

måndag 13 oktober 2008

Äntligen!!

Hej allihopa!
Jag har äntligen fått igång datorn igen. Jag ska erkänna att jag tänkt mörka tankar om detta it -elände... Fast väldigt trevligt är det ju förstås när det fungerar...


Jag har ju pysslat nere i källaren och försökt få mitt sy- och pysselrum lite mer mysigt och så. Jag är inte färdig än men jag visar ett par bilder så länge. Jag är faktiskt ganska nöjd med platsen där nere nu. Stora dottern väntar på att få sy ett par svarta mysbyxor och tycker att mamma tar lite för lång tid på sig...Nu goa Filippa kan du få sy för glatta livet!! Jag tycker det är kul att barnen blir inspirerade att sitta där nu när det är ljust och fräscht, då har jag lyckats känner jag. Jag hoppas orken och energin kommer under veckan så det kan bli helt färdigt. Det är inte mycket kvar så det ska inte utgöra några problem hoppas jag.


Ja såhär kul är det att ha en valp som heter Märta. Just nu passar namnet Märta marodör väldigt bra. Jag som var så nöjd och glad för min dörrkrans...vet inte om jag orkar göra en ny, det är väl stor risk att den möter samma öde.
Jätteroligt att vara tillbaka här igen, känns som en evighet fast det bara är en vecka, *fniss


Ha det gott allihopa och stor kram till er alla!! (Särskilt till Vix som väntat o väntat:) /Pia