fredag 12 september 2008

Höst och helg

Jaha då var det redan helg, värst vad fort en vecka går. Idag har vi haft besök av mina svärföräldrar, jättetrevligt. Dom är även här för att det är marknad i trakten. Jag ska inte dit för det är kick off på jobbet och vi ska till Ästad gård utanför Varberg. Ska bli riktigt kul.

Även jag vill ha det lite varmt och höstigt och det gör sig så bra till allt det vita. Rönnbär är verkligen vackra. Vi har ett litet träd uppe i hagen här hemma och jag hade ett sjå att få ner en kvist...Först gick jag igenom HÖGA brännässlor och brände anklarna hysteriskt, sedan var det fullt med gammalt ris som jag trampade DJUPT ner i, sen fick jag likt en babian klättra och skrika lite för att komma upp en bit i trädet och SLITA ner en gren! Puh vad gör man inte för lite rödoranga bär...
Ha en trevlig helg alla! Kram Piatorsdag 11 september 2008

Fin gåva och loppisfynd

Goa vänner med familj var här häromdagen och hälsade på. Mamman i familjen är oerhört duktig och estetiskt lagd. Hon gav mig en jättefin present! En betongstjärna med två småstjärnor till. Supersnyggt. Jag har ju bara gjutit rabarberblad i sommar men ska nog testa lite annat, blev verkligen sugen...


Denna fina skål i trådslöjd fyndade jag idag för 15 kr. Jag fastnade för den med en gång jag såg den, känns verkligen "lantlig"och gammaldags.


Ja det var det jag hade att bjuda på idag, sköt om er och ha det gott. Kram Pia

tisdag 9 september 2008

Förvaring

Kunde bara inte låta bli att beställa lite fina burkar från Panduro. Jag älskar Tilda serien, mjuka fina färger med lantlig touch. Jättefint med dessa färger till allt det vita... Jag beställde lite smått o gott därifrån, man känner liksom för att pyssla nu när hösten kommit.


I denna korgen kastas allt upp som ingen plockat upp efter sig...JAG är trött på att plocka efter andra och tycker inte att detta systemet med korgar för mössor, vantar mm är särskilt svårt eller ansträngande att sköta. Känner ni igen er i plockdilemmat?
Jag kanske är för nitisk ibland med att det ska vara ordning men jag mår bäst av det.


Denna typ av krokar är nog faktiskt mina absoluta favoriter. När vi köpte vårt hus som är byggt 1934, fanns det jättemånga hängare av detta slaget.
I hallen bakom dörren som leder ner till källaren finns vår förvaring av diverse skor och kläder. Där kan det lätt bli ett kaos utan dess like. Jag har försökt skapa ordning med mer korgar och även en stor gammal sockerlåda som vi har scarfes och halsdukar i.


Ja igår började jag ju att jobba igen efter valpsemestern. Det är så kul att jobba och träffa alla människor igen.
Jag och min arbetskamrat var ju på valpkurs igår. Det var så kul att se de andra hundarna. Min kompis Wheaten, en nakenhund,papillon, dansksvensk gårdshund,gråhund och 3 st hundar med diverse blandningar. Roligt och nyttigt för både hundar och människor! Ser framemot nästa vecka.
Ja det var det jag hade att bjuda på idag, får nog slå av lite på takten, snart har jag inga inlägg kvar att kunna skriva och visa...haha


Ha det gott alla !!! KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM!!

Kram Pia

måndag 8 september 2008

Ny vecka-igen

Den lilla maran bara växer och växer... som ni ser på hennes blick har hon järnkoll på allt! Idag ska vi hälsa på alla kompisarna på valpkursen. Det blir nog inte någon direkt träning för den lilla damen (hon är ju bara 10 v) men socialisering är aldrig fel, och detta blir ju lite lagom av den varan. Kul för mig att träffa andra hundtokiga med. Jag ska åka med min arbetskamrat och hennes valp Stina.
Måste berätta en rolig sak... I lördags kom min mamma upp och vi åkte in till centrum för att hon skulle fynda något till dopet och min lilla tös skulle ta ett hål till i örat. När vi sen var klara, hade köpt fikabröd o så sa mamma: Jag har funderat i flera år på att ta ett hål till, ska vi göra det? JA det gör vi sa jag!


Sagt och gjort vi gick dit och såhär blev resultatet! Jag har inte skrattat så tokigt på länge som vi gjorde när vi gick ut därifrån. Jag sa till mamma att från dig har jag fått alla infall och av pappa att allt ska gå så fort och för det mesta med en släng av hafs! Visst är det kul att se så tydligt vad man får allt ifrån...Jag älskar mina föräldrar!!

I fredags var jag och min underbara arbetskamrat och vän och handlade lite. Det var faktiskt S som såg den och sa: är inte detta din stil och skulle passa hemma hos dig? Jo det är det verkligen sa jag o köpte den. Tänk att en liten plåtbit med rosor och piff kan glädja en så...


Ja ni besökare på min blogg, jag är så glad att ni tittade in!! Välkomna tillbaka och hoppas ni har haft en fin start på eran vecka.

Jag har ju haft semester(vav)=Vård Av Valp! Men det så kul att börja jobba igen. Skönt att trivas på sitt jobb och med chefer och arbetskamrater. Denna helgen blir det kick off!Jättekul!Kram Pia