torsdag 4 december 2008

Trevlig 2:a Advent!

Redan dax att tända andra ljuset... Inte klokt.
Den vita stora tomten som ni ser i fönstret köpte jag för flera år sedan och blev redan då idiotförklarad! Man kan ju inte ha en vit tomte? Johodå det kan man visst det om man heter Pia och känner för det!!
Haha jag blandar faktiskt röda och vita...Soffan har också fått sällskap i form av en röd fleccefilt(fast bara till lyst för den får inte bli noppig:) Tetig? Jag?

Härligt denna årstiden att plocka in det som är grönt i vår härliga natur! Lustigt, man uppskattar inte tall, gran, lingon -och blåbärsris mm så mycket när det är grönt överallt och tur är kanske det:) Hur skulle vi annars klara oss denna mörka gråa tid!
Jag önskar er en härlig helg med glögg och mys! Fredagkväll blir det vinterfest med jobbet, alltid trevligt!
Vi hörs efter helgen igen.
Kram Pia


tisdag 2 december 2008

lite här och där

Blä för detta vädret vi har... När ska det bli frost, soligt och fint igen? Mörkt bara mörkt jämt och ständigt. Tur att det alltid finns saker att greja med inne(både roliga och tråkiga förstås:)
Just nu målar jag i vardagsrummet och hela min själ spritter av glädje över hur ljust och vackert det blir. Sedan har jag plockat mer grönt och placerat ut lite varstans i huset. Bara några små tallkvistar i en liten vas förhöjer och skänker julstämning. Skönt att det är de små sakerna som betyder mest! Jag har som många av er andra satt in små granar också, väldigt käckt för man behöver inte vattna hela tiden som med den stora granen:) Jag har köpt mig ett nytt litet soffbord på loppis. 4 personer och 2 settrar behöver lite mer svängrum så när detta bordet kom på plats blev det betydligt mer luftigt. Det var redan vitt och lite skavt så jag behövde bara slipa det lite, skönt ibland när det inte krävs mera. Dessutom var det väldigt praktiskt med lådan att förvara fjärrkontrollerna i. Jag önskar att jag hade några kvadrat större i vardagsrummet så tv:n kunde försvinna in i ett skåp...Kanske om hundra år när min glasveranda är verklig:)
Jag köpte en jättefin spegel för ganska längesen som jag har i köket på bänken. Den är inte så guldig som den ser ut men den är jättefin och glaset är både suddigt och full av märken men det är ju bara snyggt och precis som jag vill ha det. Den är hela 50 gånger 75. Jag letar konstant efter speglar när jag är på loppis...

Barnen kom hem från skolans julpysseldag igår och det är alltid lika charmigt att få se deras skapelser. Bägge döttrarna hade gjort varsin vit smällkaramell till mamma! Dom vet att här gäller inga grilliga färger i granen *fniss fniss
Ha det underbart resten av veckan och kom snart tillbaka! Bloggen ger så mycket glädje och drivkraft och det är alltid så roligt att ge sig ut och kolla runt hos er.
Kram Pia