fredag 29 augusti 2008

trevlig helg!

En blomma vill jag ge till alla er som troget tittar in till mig! Visst är det roligt att få följa en del av andras liv o leverne här i bloggvärlden. Det finns så mycket goa mysiga tjejer ( och Peters Projekt förstås)som man har upptäckt och som berikar ens vardag!! Tack alla ni för den glädje och inspiration ni ger mig!!


Denna bilden tog jag vid halv nio i morse. Ser ni daggdroppen som ännu inte torkats av solen?



Ha en riktigt skön helg allihopa och glöm inte att njuta av det underbara vädret!

Ikväll blir det kräftskiva här på gatan, trevliga männsikor och god mat, ett underbart väder fick vi också. Kan det bli bättre...


Kram Pia

torsdag 28 augusti 2008

Nästan bara hundar

Halloj alla!
Jag har inte så mycket tid till att piffa och pyssla just nu, fast ändra om lite på hyllorna piggar alltid upp! Jag har klätt in en liten ljuslykta i fint papper, lite snöre och ett litet emblem. Mycket roligare än innan. Jag kan avslöja att jag har beställt en grej som jag har suktat efter länge... En hel del av er har den redan. Ni får se den i sinom tid.
Hej jag heter Klimpen och jag är Märtas bror. Jag ska vara här tills på tisdag för matte har åkt till Gotland på Internationell utställning med nästan hela flocken...ska bli kul att busa med syrran några dagar.

Busa lite...


Å sova lite...



Ja härligt är det att ha semester och vara med hundarna! Jag känner mig glad och lycklig av det.Dessutom känns det oerhört lyxigt att va hemma när barnen börjat skolan. Väldigt trivsamt att vakna tidigt och kissa hundar, sätta på kaffet och fixa gröten. Väcka barnen och se till att de har allt med sig till skolan. Sen vara ensam hemma med härliga hundar!




Vädret har dessutom vänt och blivit härligt igen, passar väldigt bra i dessa valptider. Imorgon har vi kräftskiva på gatan, ska bli kul. Vi får väl se om maken plockar fram gitarren...



Kraam Pia

onsdag 27 augusti 2008

Här är dom! Vi är stolta mattar till våra godingar. Stina (Irish Soft Coated Wheaten Terrier) hälsade på Märta för första gången igår. Det gick jättebra. Dom lekte och kollade av läget. Än så länge märks det väldigt tydligt att Märta är 4 veckor yngre. Hon blev ganska snabbt trött. Jättekul var det att allt gick bra. Nu ser vi fram emot valpkursen.
Märta får dock vänta lite innan hon får börja, hon är för liten än. - Till Stinas "familj" Kul att ni gillade kakan!


Kraam Pia

tisdag 26 augusti 2008

Baka baka liten kaka...

Nu har jag haft en liten bakdag idag, Det vill till att baka medans morrhoppan(Märta) inte ska ut och kissa. Idag är det en regnig dag, det är väl bara att vänja sig och leta fram regnjackan. Kläder efter väder som det så redigt heter.


Mamma bakade en härom dagen och den blev fantastiskt god! Får se om jag har lyckats med...Ska sikta lite florsocker över den senare.Ser gott och lyxigt ut.

Mina äpplen från trädgården är så goda och doftar så ljuvligt och mycket.




I eftermiddag kommer min goa arbetskamrat och hennes familj och hälsar på. Med sig har de sin valp Stina, hon är en Irish Soft Coated Wheaten Terrier. Hon är 13 veckor.
Det blir första gången dom träffas och det ska bli kul att se. Vi har ordnat med en god vän en valpkurs, fast Märta får vänta lite, hon är för liten än. Instruktören håller också i spårkurser och det är tänkt att jag ska fortsätta med den till våren. Jätteroligt!

Det blir dom som får smaka på äppelkakan!


Nej nu måste jag äta lite middag. Lax, potatis,sås och kokta morötter sen igår.Mums!




Trevligt att du tittade in till mig idag, välkommen tillbaka!
Hej svejs på er, kram Pia








Ps. Tack mamma för receptet, och för att du är du!

måndag 25 augusti 2008

Choklad till kaffet...

Dessa fina glasburkar "fyndade" jag helt gratis. De skulle kastas i en container! Mamma och pappa hälsade på häromdagen och mamma hade bakat en fantastiskt god äppelkaka och de hade dessutom med sig en liten after eight som dom så snällt lämnade kvar.
Det är ju bara så gott med en chokladbit till kaffet. Min make älskar det och jag har också blivit smittad. Jag gillar mest mörk 70% choklad och han den ljusa som knappt får kallas choklad.(fast den är jättegod den med)De andra vackra chokladbitarna låg ihop med andra sommarpresenter maken fick av dagisföräldrar!


Såhär har jag det i ett av mina vardagsrumsfönster just nu. Precis som många av er älskar jag att plocka in blommor och annat grönt och placerar i små vaser och liknande lite varstans i huset. Somrigt, vackert och jag blir glad av det!Jag älskar stenar med och där ligger en liten del av samlingen på brädan...bla en vit sten jag köpte till mannen -min kärlek står det. Jag ska fota lite stenar vid ett annat tillfälle.


Jag måste säga att det suger i loppistarmen litegrann. Får se till att ta mig i kragen och åka dit denna veckan. Eller kanske nästa:) Förra gången fyndade jag ju jättefina stora matskedar i nysilver för 2 kr styck! Ni får se dom en annan dag.






Ha det bra mina vänner, kraaam Pia

söndag 24 augusti 2008

Härlig dag!

Hej svejs på er alla som tittar in! Jag har gjort det lite höstfint vid trappan. Tycker att vit ljung är så fint och trevligt att ha vid ingången. Ska köpa några till i veckan, ska precis som många av er andra göra mig en krans att ha på dörren. Vilken strålande varm och solig dag det har varit idag!! Skönt med lite värme igen.

Det är bara att njuta av alla fina dagar, man får inte glömma att det är grönt å fint och mycket blommar som vackrast just nu. Hösten är härlig tycker jag med alla dess färger och lukter, den höga friska luften . Fast det klart blir det en riktigt tråkig regnig höst som tvingar mig att vara inne för mycket kommer jag att få stollaryck!! Jag älskar att vara ute! Jag ska gå valpkurs med Märta och det ska bli så kul.


En hel lykta att tända vackert i på kvällen är mycket mysigt. Alla lyktor jag har ute fattas det glas i,(funkar inte bra ihop med regn och blåst:) jag trötttnade på det och köpte mig en ny i fuskrost.
Kollade lite i Pandurokatalogen som kom härom dagen. Blev så pysselsugen och har redan skrivit upp saker jag ska beställa. Det får bli till att pyssla när den lilla sover....

Märta godingen!



Ja mina vänner, det blir inte lika många inlägg just nu. Nästa vecka kommer Märtas brorsa hit och ska vara här tors-tis! Jättekul men det kommer också att kräva all min uppmärksamhet. Valpar vill ju precis som bebisar stoppa ALLT i munnen. Sen gillar den lilla raringen att gräva och slita av grenar med...Jag kallar henne för allt möjligt redan men när hon går igång i trädgården kallas hon Märta Marodör!



Mina New Dawn blommar helt hysteriskt, jättekul är det. Jag kommer att få en lummig uteplats där redan nästa år! Murgröna, olika rosor, kaprifol, vildvin och klematis växer där...

Bäst att sluta nu innan något litet sött och gnagande vaknar.


Ha en fin start på eran vecka. Kramar Pia på fyran