fredag 7 november 2008

Kunde inte låta bli...

Ja vet, jag kunde inte låta bli att visa vad jag gjorde igår bla. Jag målade och satte upp en hylla! Men roligast som vanligt är ju "piffet". Tanken var att jag skulle ta med mig hundarna, en sekatör och en plastpåse och bege mig ut till skogen... det jag inte riktigt har förstått än är hur fort det mörknar.... Kanske hinner jag ut imorgon. Så riktigt klart blev det ju inte...fast å andra sidan undrar jag om det någon gång blir riktigt klart...man ändrar ju om stup i kvarten:)överallt dessutom!!


Idag är det ju fredag och vad passar inte då om lite rosévin...Maken är i Kalmar med jobbet och barnen ska jag köra till diverse ungdomsgrupper och fredagsträffar, någon annans tur att köra hem är det idag...skönt när man är flera som kan turas om:)
Annars är det hundutställning på söndag i Malmö för mig och Märta pärta, ska bli riktigt roligt.


Ha en härlig helg alla ni som tittar in här hos mig, ni gör mig så glad och lycklig....
Tack också för all inspiration som ni ger och ger...helt underbart är det!
Kram Pia

torsdag 6 november 2008

nisse

Jag har älskat denna nisse från allra första början. Såhär är det: jag har aldrig varit intresserad av olika märken på kläder och prylar i största allmänhet, inom det området är jag nästan fullständigt novis...jag bara tycker om det jag tycker om liksom, inne eller ute på listan...men tydligen är denna serie populär.


När min man fick denna tomten för ex antal år sedan av en familj på förskolan där han arbetar, blev jag ögonblickligen kär! Alltsedan dess har nisse hängt uppe året runt hos oss och agerat hustomte...en del som hälsar på här hemma har också uttryckt sin förvåning när de mitt i sommaren får syn på en tomte! Ja vet att det är lite galet men jag kan liksom inte plocka ner honom. På senare tid har jag dock känt en önskan och längtan att placera honom på lite lägre höjder men eftersom det bor en röd : jagälskarattkännapåalltsomfinnsochhelstsmakaliteocksåhund så går det inte..fast nisse hamnar nog på en hylla snart iaf. (Han är nog rätt uttråkad av att hänga där han hänger och kanske har han lite svindel med:)


Ni såg kanske min lilla girlang från köket häromdagen men jag tänkte visa den ändå. Den är väldigt gullig och fin, men kanske den ändå snart få ge vika för pepparkakor...:)Jaha nu måste jag vila en stund, jag har målat lite och har som vanligt lite små och stora projekt på gång!
Jag tar det allteftersom inspirationen och orken kommer, det ska vara roligt!!
Jag har som vanligt ganska mycket för mig och denna helgen utgör inget undantag så med risk för att jag inte hinner med något mer inlägg denna veckan önskar jag er alla en underbart kreativ och utvilande helg!
Kram Pia

måndag 3 november 2008

Ljuslig sysselsättning

Här kommer "det andra" som jag gjorde häromdagen. Å va jag tycker sådana här pyssel är roliga att göra. Kräver precis lagom med energi när kroppen inte riktigt lyssnar. Jag har en förmåga att göra ganska många saker och då kan det va bra att vara lite stillsam med gröna kvistar och en rulle tråd:)


Idag efter jobbet var jag på sjukgymnastiken. Då är det vattengympa som gäller, det är jobbigt men jag ökade nivån idag! Det är en härlig känsla att kunna använda kroppen så fysiskt som man kan göra i vatten utan att det tynger på lederna alltför mycket. Inte en chans att jag skulle klara det på torra land. Skönt känns det nu efteråt i alla fall!


Nu när jag ändå hade köpt lite nya söta ljus så kunde jag inte hålla fingrarna i styr utan var tvungen att ge dom lite omslag. Det går av bara farten eftersom det är så roligt och lätt. Fast nu skulle jag vilja ha lite nya mysiga lantliga pyssel ideér, någon?(Annars får jag lusläsa Lantliv och Allt i hemmets senaste igen..:)
Ha det bäst mina vänner, sköt om er i kylan, själv måste jag handla raggsockor eller goa lammullstofflor för att inte förfrysa tårna.. Det är snyggt med gamla brädgolv men dom har en tendens till att sprida kyla genom springorna...

En varm kram till er!! Pia