lördag 6 september 2008

lite av varje

För någon månad sen tröttnade jag på mitt duschdraperi. först var det meningen att lakanet skulle hänga här medans det "riktiga" var i tvättmaskinen men sen slog det mig vilken bra idé detta var! Det är mycket snyggare, torkar snabbt, tar minimal plats när man föser tillbaka det och är tusen gånger snyggare än det frostiga, plastiga saken jag hade innan! Taket här inne väntar på att en täckande färg ska svepa över det så fort kvinnan i huset orkar med dessa frustrerande nackövningar som takmålning innebär. Med psoriasisartrit i alla leder kan det dröja...ingen skuld på mannen i huset, bara hustrun som vill förändra och förnya mest hela tiden, haha.(jag håller faktiskt på att måla fönstren just nu:) Tänk vad lite vit färg fräschar upp...man tror att det är så vitt innan, men ack vad man bedrar sig, snarare vittgrått och dassigt men nu är det fint!


Jag blev så oerhört glad för jag fick min allra första utmärkelse den fick jag av: Viola Jag tänkte först ge dem till några nya bekantskaper jag med fast jag vill ändå ge dem till några jag tyckt väldigt mycket om länge:Peters projekt, Lilla Blanka, Mamma C, Fint hemma.


Jag vill tacka er för den glädje och inspiration ni ger mig och för era alltid så vänliga och uppmuntrande ord till mig! Kram!

Mimmi och Märta blir alltmer sammansvetsade och jag har märkt att Mimmi verkligen har levt upp sen det lilla buset kom hit. Mycket roligt att studera dom tillsammans. Känner mig så lycklig och glad och fattar knappt att jag har två hundar!
Skulle va roligt(eller inte) att veta vad i himmelens namn det är som luktar så spännande...
Ja det blev ett ganska långt inlägg idag, önskar er alla en trevlig helg, här regnar det och är allmänt tråkigt väder. Som gjort för städ och pyssel!


Kram kram från Pian

fredag 5 september 2008

lilla hallen uppe

Ja denna mattan köpte jag ju tidigare i veckan för 30 kr. Nej mamma det var inga snygga raka kanter på den. Fast det blir bättre och bättre för jag är där och drar i den med jämna mellanrum:) Den känns väldigt bra i hallen iaf, maken kommenterade faktiskt det med!
Det är ju här på den högra sidan som jag vill ha en tallrikshylla...hmm när i allsin dar ska jag hitta den? Snart hoppas jag.

Inte klokt va bra svart gör sig till vitt! här med örngott och en sjal med handvirkat mönster (som jag för övrigt hade på min andra svägerskas bröllop,ja något mer hade jag ju på mig förstås:))Denna klänning ska jag ha på mig på söndag när det är dop för lille F. Till den ska jag ha vita jeans och vita högklackade skor...Den är jättesnygg på, jag brukar bara ha top och jeans jämt, sådan är jag . MEN nu tänkte jag bryta trenden och satsa på något annat, jag är lite feg när det gäller klädförändringar...Ja på söndag är det som sagt dop för min lille brorson och jag är fadder tillsammans med svägerskans syster! Trevligt ska det bli.
Ni får ha en go helg allihop, tänd mycket ljus och ta en kopp te och bara var.
Kram Pian

torsdag 4 september 2008

dessa goa örngott...

Jag har ju precis som många av er samlat länge på örngott. Dessa ljuvliga gamla välanvända örngott, så vackra och så sköna!

Soffan är ännu skönare att ligga i när man vilar huvudet mot dessa skönheter...
Alltså, vilken underbar kvalitét. Det finns inte att få tag på nytillverkat idag vad jag vet. Kolla in närbilden på sista kortet! Tätare går det inte att väva. Det är det första jag spanar in när jag går på loppis, dessa härliga örngott- nu vet ni det. Jag fyndade en jättefin matta igår, vit såklart för 30 kr, den passar utmärkt i min lilla hall uppe, hurra vad glad jag blev för den. Till den hallen spanar jag också efter en tallrikshylla, även en till yngsta dotterns rum men har inte lyckats få tag på någon än som faller mig i smaken.
Kram till er alla! /Pia

onsdag 3 september 2008

Vad tycker ni?

Jag har två stycken likadana fåtöljer, jag skulle bli glad om ni kunde råda mig i en liten fråga...

Ska jag måla bena vita(helvita, schabby,mjölkiga mm) eller ska jag låta de vara som de är? Tacksam för tips! Under det vita lakanet så är tyget rött med små oranga prickar!! Minsta tösen har den andra i sitt rum. Jag gillar den i den färgen men inte i mitt vardagsrum just nu iaf.

Oj oj vad det mörknar fort om kvällarna nu. Dags att öka på lagret av ljus...Ha det gott mina vänner och glöm inte njuta av hösten, dess lukter och färger!

Nu skäller Märta på mig, hon vill gå ut, redig tjej som talar om det!! Dags att sluta...
Kram Pian

tisdag 2 september 2008

Avsked och fin present.

Lite ompiffning på kökshyllan är aldrig fel...Tänk vad det kan göra för humöret. Genast känns det som nytt(huset är det iaf)Ja nu när det är en valp mindre här hemma kan jag måla lite mer fönster och kommapå lite pyssel att göra.


Jag fick en fin present av min uppfödare som tack för att jag passat hennes valp i fem dagar. Två handdrejade keramikmuggar där det står Gotland dog show-BIG undertill. Hennes hane blev bäst i gruppen på lördagen. Bättre present kunde jag inte få än hennes pris!!

Ja nu har Klimpen åkt hem, vi kommer att sakna hans lugna goa sätt och allt bus som han och syrran har roat sig med. Många timmar har gått åt under dessa fem dagar till att bara studera valparnas beteende. Nu får Mimmi träda tillbaka in i rollen som lektant istället.


Härligt med inredning och hundar!! Det är mitt liv det.Ha det! Kram Pia