fredag 27 juni 2008

Kul lördagssysselsättning....


Imorgon lördag ska jag och min man paddla kanot....


Min äldste bror och hans kompis har anordnat en kanottipspromenad, man paddlar i flera timmar=träningsvärk a´la AJ. God mat och tävlingar. Det ska bli jättekul!! Idag varvar vi ner och är rejält trötta. Mormor och morfar "passar" barn och hund, tack snälla för det!!


Ett glas vin och sen går jag och lägger mig! Ha en trevlig helg. Jag kanske tar med mig kameran men det känns inte vidare säkert eller torrt! Kram Pia

onsdag 25 juni 2008

Rosor...


Idag blir det ett lååååångt inlägg så tycker du inte min blogg är särskilt intressant i vanliga fall kan du spara några minuter av ditt liv genom att sluta läsa, nu. Annars är det bara att fylla på med kaffe och fortsätta läsa.
Denna årstiden blir det många inlägg som har med trädgård att göra, det tar jag och säkert en hel del av er igen när vintern kommer.





Romantik på högsta nivå i min trädgård!!! Är den inte ljuvlig?







Jag älskar krukor med patina!


Rosbusken heter Gertrude Jekyll och är en engelsk Austinros. Den har en ljuvlig stark doft som är helt underbar!










Jag gillar verkligen rosa men jag vet inte varför bilden inte kan fånga upp den riktiga färgen bättre. Kan vara så att jag inte riktigt kan min kamera...haha. Färgen är ialla fall intensiv rosa men inte grällig. En klar favorit! Mina New Dawn har kommit igång nu med, underbart!









Min nya uteplats börjar sätta fart att växa på allvar nu. Men men jag får ge mig till tåls minst ett eller två år innan det blir en härlig lummig grönska tror jag. I vilket fall som helst avnjuter jag redan nu ofta en kopp kaffe där. Det är den högsta platsen i våran trädgård och man har trevlig utsikt därifrån.




Varje kväll när det är sådär lagom mörkt går jag en lov runt i trädgården. Det är en riktigt magisk känsla i vår trädgård just under kvällen tycker jag. När jag nämnde det för min man sa han att när han kommer hem från repet eller fotbollen typ, så går han alltid en tur runt huset han med och njuter av grönskan! Det är inte alltid man vet allt...





Jag fyller år i januari men för mig hade det varit perfekt att fylla år i april-maj. Då kunde jag önska mig plantor! Javisst kan jag det i januari med men hur kul är det att få ett presentkort isället för en riktig buske eller dylikt? När jag ändå skriver om födelsedagar kan jag ju avslöja att jag fyller 35! Jag känner mig inte som det men det jag ska önska mig vet jag redan! Ommålning av mina köksluckor!! Vilken färg? Dum fråga "fniss" VIT såklart.









En liten söt krukros! De kan man inte få för många av.












  • Färgen är ganska lik New Dawn. Lite mera färg men samma ton.






    Jag har plockat jordgubbar med ett gäng i familjen!





  • Visst är det somrigt, barnen sprang mellan raderna, åt och lekte.






    Tack o hej leverpastej! Äntligen mera sol... Efter allt regnande och faktiskt riktigt kalla väder är man oerhört tacksam för lite sol och värme. Jag hoppas att alla ni som planerat in en härlig semester får vackert väder(även ni hemma förstås) Det är inte kul att betala dyra pengar för en vistelse och behöva vara inne nästan hela tiden. Vi fick så vi klarade av det förra sommaren!



    Oj, detta inlägg blev flera kilometer långt...............................................................
  • Kanske tar jag paus ett kort tag nu efter denna kraftansträngning, haha
  • eller inte


    Snart ska jag storstäda mitt hem innan vi åker på semester, gissa om det är skönt att komma hem till ett riktigt rent hus!!





    En liten krukros till....mmm I Like!





    Fler och fler tar paus både från sina jobb och bloggar... det gör ni alldeles rätt i. Ni liksom jag kommer att sätta fart igen när hösten kommer. Att fastna vid datorn för mycket under sommaren annat än vid dåligt väder är ganska onödigt tycker iallafall jag.




    Vi har varit och hälsat på min bror och svägerska och hennes son, plus deras lilla nyfödda son!! Hur underbart fina och goa är inte små bebisar?


    Jag är inte alls sugen själv att skaffa en till även om mina döttrar tycker att jag är ung! Tack mina goa töser för det! Nej men man kan njuta rejält av syskonbarn och känna sig nöjd med det. Det är min tvillingbrors första barn och jag är så glad för hans skull.
    Dessutom har han träffat världens goaste tjej som jag bara gillar hur mycket som helst!
    Hon har en son sedan innan och han kommer så bra överens med alla och var som en i familjen med en gång! Härligt när allt bara klaffar och känns som det alltid har varit så...




    KRAM PÅ ER!!




    Jag har en vecka kvar att jobba efter denna och det ska bli så skönt. Då drar vi iväg till kusten(hela 5 mil, haha) med vår husvagn och kopplar av autopiloten.





    Denna sommaren hoppas jag det blir riktigt varmt i vattnet, nej jag är ingen badkruka men jag gillar SKÖNA temperaturer! Det här med badkruka fattar jag inte?!
    Är man badkruka för att man inte gillar att bada i 15 grader? Tror inte det.....


    Vilket som är det väl himla bra att det är valfritt!!





    Nu är jag helt slut efter allt hamrande på datorn, ska ta mig en kopp kaffe och titta på när maken klipper gräset!




    Jag måste bara tacka er alla för all inspiration och ork jag får av att kolla runt på era bloggar!! Helt otroligt fina hem ni har! Kram Pia

måndag 23 juni 2008

loppisfyndat!

Jag är så glad för mitt loppisfynd som jag har fyndat idag! Den passar perfekt i våran trädgård under äppelträdet...Tänkte att det blir jättebra att slå sig ner i varma dagar, eller i väntan på sin tur i kubben eller nå´t. Glad är jag i alla fall. Jag hoppas den håller mer än denna sommaren men det märker jag ju"fniss"fin just nu är den åtminstone!!


Annars har vi just nu riktigt dåligt väder. Det pendlar mellan 10-15 grader! Usch man får verkligen flashbacks från förra sommaren. Hoppas solen och värmen kommer tillbaka snart. Tjocka tröjor och jackor hör verkligen inte sommaren till!
Jag har bara två veckor kvar att jobba nu och det känns skönt. Nedräkningen har ju börjat för längesen och kroppen känner att den behöver semester. Annars blir det tre veckor i husvagnen, loppisbesök, läsning och mycket promenader med vovven. Underbart ska det bli!
Ha en go vecka alla ni som läser min blogg, tack ni som kommenterar det är jätteglädjande och uppmuntrande!! Kram Pia