torsdag 1 maj 2008

Min lilla hall däruppe

Ja detta är våran yttepytte lilla hall på andra våningen....
Den är ljus och fin men väldigt svårmöblerad. Till vänster går man in i äldsta dotterns rum och till höger in till oss vuxna...

Där tavlan hänger är jag sugen på att hänga upp en liten nätt hylla, kanske en tallrikshylla. På golvet har jag ett ljust fårskinn som verkligen passar bra in här. Ändå känner jag att hallen är lite "död". Kanske får jag när hyllan kommer upp sätta dit en liten murgröna....

Ja jag ska fundera och piffa till lite, det blir nog bra.

Annars är det en lugn härlig dag idag, maken ska putsa lite fönster och jag passar på att torka lite extra efter det. Ibland är det skönt att ta saker i sin takt och inte fara runt som en tokstolle för att hinna med så mycket som möjligt.

Vi laddar inför lördag, då blir det tippen!! Befriande... Jag ska åka med maken för jag drömmer om att fynda där ute, man vet aldrig...


Ha en härlig ledighet!! Kram Pia

onsdag 30 april 2008

Valborg

Hej på er allihopa! Ja nu är det skönt att vara ledig en dag, jobba en dag och helg igen... visst hade det varit lyxigt att vara helledig men detta är helt ok med. Solen lyser med sin frånvaro här idag. Man blir snabbt van vid sådant härligt väder som vi har haft på senare tid. Idag blir det god mat och familjemys!

Ville visa er det fina betslet med härligt rostig patina... Det är från 50-talet och användes på gården där min pappa växt upp. Stenen har jag köpt till min man för ett tag sedan.
Min kropp säger att den behöver vila lite från kroppsarbete, det räcker och blir över det jag får från jobbet... Jag vill så mycket har vilda ideér om saker men blir frustrerad när jag inte orkar genomföra dom. Suck- mer ork och tid önskar jag mig.
Trevlig Valborg önskar jag er alla! Kram Pia

tisdag 29 april 2008

Blåsdag idag...

Jag har målat ett par stolar som jag ärvt från släktgården... Jag ska klä om sitsarna också med något trivsamt tyg. Det blir nog ett i grovt naturfärgat linne.


Visst blev den fin!Idag har jag köpt och planterat min första klematis. Sorten heter Ville de Lyon och den är rosa, rikblommande med små blommor. Jag hoppas den kommer att växa och frodas! Jag har tänkt att även köpa mig en med stora blommor.


Ha det riktigt gott, vi hörs snart igen! Glöm inte ta vara på det goa vädret....


Stor kram från Pia

söndag 27 april 2008

Vadstenaresan...

Hej på er!

Jag har varit på resande fot under hela lördagen. Första stoppet var vid Alvastra klosterruin. Otroligt vackert var det där...Där drack vi kaffe och åt goda frallor. Gick runt och tog kort och försökte tänka -hur var det egentligen under denna tiden? Vädret var verkligen på vår sida fast just här var det väldigt öppet och därför också blåsigt.Vadstena Slott var den bästa upplevelsen tycker jag. Jag har nog väldigt lätt för att tänka mig och leva mig in i berättelser så med den fantastiska guiden vi hade så blev detta resans höjdpunkt! Sedan är jag löjligt förälskad i sten också.... handen är nästan sårig"fniss" skoja bara, fast att dra med handen över sten som är bearbetad och lagd av människor för så längesedan är en fantastisk känsla. Se den vackra ljusa kalkstenen....mmmm en fröjd för ögat.StorslagetSlottet är magnifikt!Gammalt rostigt dörrhandtag, visst är det vackert!


Kolla in taken!!

Spegel från 1500-talet

En vacker dörr med underbart gångjärn

Från början var ju slottet inte tänkt som ett slott utan mer som en fästning till räddning när dansken var på krigstigen....


Nere i slottets källare, Dålig bild men jag tog med den för taket är från 1200-taletHär gick vi upp, alla trappor i slott går åt höger - lättare att försvara sig om någon är efter en...
Vy över Vättern precis brevid kyrkan och drottning Blankas sommarpalats.
Vadstena klosterkyrka - här finns delar av Heliga Birgittas kvarlevor...

Vi åt middag i Munkarnas sal, jättegott var det och välbehövligt. Man blir hungrig av alla intryck! Vi gjorde ju ett besök och såg hur de såg ut i nunneklostret. Det fanns plats för upp till 60 stycken! Jag skulle inte tro att alla var där frivilligt under den tiden....Dessutom fanns det 15 munkar men de var givetvis åtskilda...De kunde höra varandra när de sjöng i kyrkan(vilken höjdare,haha)
Annat är det idag med de 13 nunnorna som lever i Birgittaklostret. De är ju där av egen fri vilja och det tar 8 år innan man blir klar. Vi fick en unik möjlighet att vara med på deras kvällsgudtjänst kallat Vesper. En väldigt speciell upplevelse. Jag kan inte riktigt förstå vad som lockar med detta liv men jag respektar och beundrar dem för deras övertygelse. Så länge det är den fria viljans beslut...


Ja en helt underbar resa var detta! Bland det bästa jag gjort på länge. Historiens vingslag... våran guide Bengt var en fantastisk historieberättare, han trollband oss allihopa med sin inlevelse och kunnighet. Det enda sorgliga med resan var att åka förbi Vadstena Antik! Jag hade innerligt önskat att tiden tillät ett besök men icke nicke.


Det blir nog en resa dit om inte allt för lång tid. Skulle också säga att gamla stan i sig är värd ett besök att strosa runt i.
Jag önskar er en härlig start på veckan. Här ska det tydligen bli riktigt varmt...

Stooor kram från Pia få fyran!