torsdag 8 maj 2008

uteplatser

Hej på er! Ja vilket väder vi har fått här nere på västkusten!! Jag är ute mest hela tiden nu. Planterar fixar och donar... Jag lovade ju en bild på vår härliga berså så här kommer den. Den är stor och mycket bullig. Vi jagar nya möbler i gammal stil. Till så billigt pris som möjligt( som alla andra...) Jag vill helst ha vita i trä, liten soffa, litet bord och två små stolar. Jag tror ni alla vet precis vilken sort jag menar. De skulle verkligen passa bra in här.

I bersån ska det byggas en enkel ram och den ska fyllas med småsten. Gräset vill liksom aldrig växa under bordet och kall jord under bara fötter är varken skönt eller särskilt snyggt! Jag hoppas det blir klart till nästa helg. Här inne i denna ljuvliga bersån kan man sitta länge...Hör av er om ni är sugna på lite kaffe en eftermiddag eller så...
Jag ser att den behöver en rejäl klippning inuti, den har växt otroligt mycket för jag gödslade ordentligt förra året till min mans förtret. Han fick klippa den 3 ggr!! Haha. Så i år har jag fått totalt gödselförbud.

Ser ni fyran brevid bersån? I den växer allt möjligt, krokus, snödroppar, påskliljor, hyacinter och tulpaner. Sen tror jag inte det var något mer. Den är jättefin iallafall, fast nästa gång kör maken över den med gräsklipparen. Den börjar "förfalla" nu.


Här är ytterligare ett projekt!!

Den ska få "väggar "också...

Vackra krukor som jag fått av min goa vän Marika.(bland liljor och tistlar)


Här håller vi på att bygga en liten planteringshörna. Jag har även tänkt mig ett par stolar eller en liten bänk. Jag tycker om trädgård som ni nog har förstått vid det här laget och jag finner stor njutning att kunna slå mig ner lite här och var...golvet med plattorna behåller jag för stabiliteten, sedan lägger jag på en duk och slutningen lite stenkross. Enkelt men mycket trivsamt.

Jag vill önska er en härlig helg redan idag för jag kommer att vara ute i det vackra vädret så mycket jag orkar och kan. Denna tiden är ingen bra bloggtid om det inte är jättedåligt väder förstås. Annars blir det betydligt färre inlägg just nu. Men håll koll för jag överger er inte. Det kommer inlägg fast inte lika frekvent!!
Jag är jätteglad för alla besök och kommentarer från er, jag ska själv besöka och kommentera så mycket jag kan mellan ogräsrensning och plantering... Kraaam från lilla mig på fyran till er ALLA!!


söndag 4 maj 2008

Solsken och slapphet...

Hejsan allihopa! Vilket underbart väder vi har!! Det är inte klokt vad det spricker ut överallt. Den skira ljusa gröna färgen gör mig helt lyrisk och lycklig...Idag har vi varit på kalas, mycket trevligt. Yngsta dottern har varit och spelat fotbollsmatch och vann med 3-2 hemma! Bra jobbat.


Igår rensade jag ogräs hela dagen och piffade lite vid min nya planteringshörna. Marken under skall dock fixas till med lite småsten. Samt ett enkelt vitmålat plank. Tänkte mig småsten i min fina berså också...Jag ska ta kort på den vid något tillfälle så ni får se hur fin den är. När förra ägarna köpte vårat hus -62 (som är byggt 1934)stod redan bersån här uppvuxen och klar. Det är jättehärligt att starta med frukost där på helgmornarna.

Denna helgen har jag verkligen njutit i fulla drag och veckan ska ju bli ännu varmare så nu får jag väl ta av mig lite så jag får lite färg på spirorna...just nu bländas man av dom(tur det finns solglasögon!)


Mimmi ligger nästan alltid vid det lilla äppelträdet...
Ha en fin start på veckan, kram Pia