lördag 28 juli 2012

Humlehörna

Jag grävde upp den mesta av humlen förra året men lät lite vara kvar här vid förrådet. Här verkar den trivas bra även om den är liten i år. Grävde ner resten vid en humleport av hässjestakar. Tanken är att man ska liksom ledas in i trädgården genom den. Tyvärr har det inte varit ett humleår i år.( Min väninnas humle är kass med, brukar vara gigantisk annars) Så porten får vara "naken" tills nästa säsong. Behöver klippa fler buskar också men måste köpa en ny sladd, klippte visst av den sist;( tur vi har jordfelsbrytare...

Kram Pia

torsdag 26 juli 2012

Färgglatt

I köket samlas den mesta färgen. Här på hyllan står favoritmuggarna från Lot's Living. Dom skulle bara bli fler...:)

Kram Pia

tisdag 24 juli 2012

Fyra sorter

Vårat lilla äppelträd vid glasverandan är verkligen helt fantastiskt. Varje år blommar det rikligt och ger mycket frukt. Till skillnad från dom stora knotiga gamla som ger massor ena året och nästan inget året efter. Tycker vi iofs är ganska skönt då vi inte kan ta vara på all frukt utan skottkärra efter skottkärra går till komposten. Det lilla trädet har jag kunnat hålla litet och i perfekt plockhöjd. Det består av fyra sorter som verkligen passar perfekt ihop.

Kram Pia

söndag 22 juli 2012

Lättskött

Tycker verkligen om orkide'er. Mycket lättskötta och även om det går långt emellan blomning så blommar dom lika länge som dom inte har blommat. Lät lite rörigt;) Hade rena djungeln i min etta när jag flyttade hemifrån för hundra år sedan, men för varje år som gått har antalet växter dalat.har ett par svärmors tungor, en Aloe Vera och en garderobsväxt. Mina olivträd fyller upp lite under vinterhalvåret. Gillar färska örter i köket, enkel vardagslyx!

Kram Pia