torsdag 5 februari 2009

nymålat


Jag vet att jag är lite tjatig med köksbilder men det blev en ändå:) Sedan ville jag visa er hur fin min toadörr har blivit! Den var väldigt dalablå innan med ett mässinghandtag...hua så ni förstår att det är som natt och dag. Handtaget har jag tagit ifrån en källardörr, tyckte den fick sin rätta plats häruppe där man kan njuta av den varje dag! Jag har varvat ner en smula i mitt fejande och målande för att redan nästa vecka (hoppas jag) börja slipa, spackla och måla köksluckor.
Kram Pia

onsdag 4 februari 2009

våriga kuddfodral


Jag kunde inte låta bli att beställa lite vårigt tyg från Panduro. Känner att det blev lite lagom romantiskt i köket. Fint att mjuka upp lite till det gråa golvet och de vita väggarna. Annars är jag ju förtjust i gamla vita fodral och det blir nog lite av det med i kökssoffan. Snart kommer jag att ta tag i min köksluckeförvandling! Jag hoppas innerligt att jag kan komma igång nästa vecka för det kommer nog att ta sin lilla tid...Har ju annat på gång utöver det:) Mat, tvätt och städ tar ju bekant också sin lilla tid och dessutom ska barnen iväg på diverse träningar och aktiviteter...Skulle behöva fler timmar även om jag inte jobbar så mycket just nu....känner ni igen er? Ja även om våren inte har kommit så visst mår man bättre nu när det har ljusnat lite. Men det känns onekligen bra att den är på gång!
kram pia

tisdag 3 februari 2009

tjuvkik på dotterns rum


Tänkte visa er lite av vad som händer i Fridas rum...Jag kladdade dit kvistlack 2 ggr och målade med matt vit färg med ton åt grå, alltså inte kritvitt. På bilderna är det endast målat en gång. Ni ser ju det lilla söta fönstret med och på den väggsidan ska det också upp råspont. Golvet ska tas bort och det fina gamla trägolvet under ska slipas lite lätt och målas i blank vit eller ljust grå färg. Har inte bestämt mig för vilket ännu men det lutar åt vitt... :)
Kuddpiffningen på bilden är enligt dottern precis som hon vill ha det(hon sover med dom där också) Skönt med barn som har egna tankar och ideér med hur det ska se ut! Jag måste bara säga också att hon blev överlycklig när jag hade målat väggen. Hon sa:

Herregud va snyggt mamma! Gissa om jag blir glad då?!
Kram till er alla goa vänner i cybervärlden!
Kram Pia

måndag 2 februari 2009

hallen uppe


I våran lilla hall på andra våningen har det varit en riktig pesthörna. Jag har börjat måla väggarna och försöker skapa mig en bild av hur jag vill ha det. Just nu känns det ganska tomt och livlöst även om jag har en fin möbel med gammal spegel och en fåtölj... Jag har inte piffat inför detta inlägg så kanske känner jag ännu mer att det är "naket". Jag är på väldigt god väg iaf här uppe och tror att när alla väggar får vit färg på sig så blir känslan en helt annan. Just nu blir det som sagt ganska rörigt.
Idag har jag penslat kvistlack 2 ggr i dotterns rum och vitmålat råsponten, vilken skillnad det gör! Hoppas att hennes rum blir färdigt i det närmaste. Mer blir det inte idag men jag kommer strax tillbaka med ett nytt inlägg. Tack för besöken inne hos mig och alla snälla kommentarer, dom gör mig sååå glad!!
Kram kram Pia