fredag 24 oktober 2008

Trevlig helg!

Önskar jag er alla i detta avlånga land. Ett vet vi iaf: nederbörd....
Tänd mycket ljus och mys i höstmörkret tillsammans! Ni lyckligt lottade som har kakelugn, vedspis och kamin kan väl tänka på mig när det sprakar som bäst...Något värmande står också på min önskelista, - oj vad den kan göras lång:)
Märtas ben har växt och blivit så låååånga. Hon är redan uppe i 19 kg. Hon riktigt raglar när hon går och springer och har inte alltid den bästa kollen över sina kroppsdelar:)Söt och go är hon och man blir så glad när man ser henne. Inte en enda gång nu på 2 arbetsveckor har det hänt någon "olycka" när jag varit och jobbat!
Kram till er från Pia

torsdag 23 oktober 2008

Hurra!!

Ja såhär ser det ut just nu i yngsta dotterns rum. Hon är inte allt för glad för hon vill att det ska bli färdigt nu! Glädjen i detta inlägg består i att jag fick min vilja igenom(som vanligt:) att bara kika lite hur det såg ut under skivan...voila! där var det lilla söta fönstret!! Därav rubriken.

Vi får se om när och hur vi fixar fönstret på utsidan men det blir iaf ordninggjort nu på insidan. Här inne kommer det att vara liggande råspont på dessa två väggarna som ni ser på bilden. Det kommer att bli superfint!! Sedan ska lilla Frida Fransina få en ny säng, äntligen.

Denna underbara handsmidda kammarljusstake har både jag och mina bröder fått varsin av vår mamma för många år sedan. Jättefin är den och den kommer alltid fram såhär på höstkanten. Jag tror mamma köpte den på Tjolöholms slott, under deras julmarknad. Det är faktiskt snart dax för den och jag och mamma har det som tradition att gå dit ihop och mysa med kaffe och lussebulle vid den öppna brasan. Jag rekomenderar deras julmarknad!!Evigt prat om jul hit o dit men det är ju så trivsamt. Dessutom har jag kikat i drömhem och trädgård idag och då blir man alltid så inspirerad, så nu vet jag hur min adventsljusstake ska se ut i år!...Den tidningen tillsammans med Lantliv (of course) är mina favvisar i tidningsvärlden.


Det var inte meningen att inlägget skulle handla om jul...fast ibland blir det inte som man tänkt från början;)

Ha det fint och tack alla ni som kikar in här och speciellt till er som lämnat så söta, värmande kommentarer! Jag blir verkligen uppmuntrad av det och det känns redan så mycket lättare.
Kram Pia

tisdag 21 oktober 2008

hundan oxå...på mer än ett vis

Grattis till vinsten -inredningsgalen av de fina rostiga bokstäverna!
Har man hundar hemma så vill man ju handla lite som har med dom att göra med. Så det blev en fin emaljerad burk för levergodiset...Den lilla maran växer och växer och jag måste säga att det är så mycket roligare att ha två än en. Hundarna trivs verkligen bra ihop med och det underlättar definitivt när man åker hemifrån att de har varandra.


Handdukar köper jag för sällan. Jag tycker de blir snabbt solkiga och tråkiga. Det känns alltid lika fräscht varje gång det hängs upp nya. Likadant är det med badlakan. Jag tänkte att det bara skulle finnas vita men bor man i Pelle vävare land så blir det en hel del färgglada med:) Annars känns det som att jag skulle vilja göra något annat i arbetslivet. Jag tycker att jag stagnerar och tar mig inte vidare i yrkeslivet vilket är mycket tråkigt. Jag har ju ett väldigt "enkelt" jobb men med oerhört mycket social kontakt och jag tycker att jag har min starkhet i just det sociala. Jag behöver lite utmaning i livet och framförallt uppmuntran till att ta mig vidare. jag är duktig på andra saker med...Hade det varit möjligt där jag är nu hade det varit det allra bästa för jag trivs oerhört bra där jag är och har varit i över 10 år.Vi får väl se, att ta steget att gå vidare är så stort och oftast inget enkelt steg heller. Jag är ingen karriärskvinna utan nöjer mig med att jag trivs och tycker det är kul att gå till jobbet på måndag morgon.
Hmm vi får se, det är likadant varje höst har jag märkt fast nu har jag inte kollat runt på utbildningar osv. Min reumatiska sjukdom är ju fortfarande som mest inflammatorisk och jag dras med denna förbenade trötthet HELA tiden, likaså har jag ont av varierande skala HELA tiden med. Men det ska ju dämpa sig det med och då...kanske.
Allt jag vill är egentligen att jag ska vara som förut: pigg,energisk,påhittig,intensiv,smal,muskulös,mer positiv och smärtfri. Som det är nu är det inte jag,jag är så arg på min sjukdom så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag hatar att den har tagit över mitt liv.
Jag tackar dig som orkade läsa hela mitt gnälliga stycke idag! Nu blir det inget sådant mer för nu är det gjort. Bra va?
KRAM PIA GNÄLLFIA(fast bara idag:)


måndag 20 oktober 2008

Fynd för billig peng...

Ja idag kunde jag inte hålla mig utan sprang in en snabbis på Jysk. Ibland kan man fakatiskt fynda där till bra priser. Jag tyckte jag gjorde det när jag köpte ljusstaken för 40 kr. Den är inte så chabby som jag hade velat men helt ok ändå. Förresten, kolla in mitt olivträd! Det bara växer och växer... Jag har läst att många av er har ställt undan era träd på kallverandan o dyl. Ska man det över vintern? Jag provar nog iaf att ha mitt inne tills våren, det är ju så vackert. Jag klippte det i somras sist det drog iväg och blev långa skott och det har bara gjort gott och blivit mer tätvuxet.

Den gamla boken från 1882 får stryka på foten för det är ur den jag river ut sidorna till bla julgranskulorna. Jag köpte en annan bok häromdagen med fast den får behålla sina ord intakta... Idag är det verkligen grått och mulet och jag ska passa på att vila lite innan barnen kommer från skolan och matlagning mm tar vid. Glad och tacksam är jag för alla besök jag faktiskt får här på bloggen under en vecka. Bloggen har verkligen tillfört mycket skratt och glädje och på något konstigt vis så blir jag varm i bröstet när jag tänker på er tjejer. Alla gillar vi att vara kreativa på så många olika sätt, vi är lika men ändå så olika! Nästa gång det är bloggträff här nere omkring ska jag åka med så jag får träffa er IRL!
Kram till er alla besökare, ha en fortsatt trevlig start på veckan. Pia