torsdag 29 januari 2009

vilken skatt jag funnit
Idag är min lycka gjord! Under ett förråd som vi har på tomten har jag vid flera tillfällen lagt mig ner och kikat in under huset. Jag har fyndat lite småskräp men inget mer. MEN idag fick jag ett infall och kände att det måste finnas något roligt därunder...Jag hämtade en ficklampa(som jag faktiskt inte använt tidigare) en tidning och la mig brevid, lyste och fick se ett underbart gammalt fönster!! Tyvärr saknades det en ruta och träet är mycket dåligt i ena kanten men vad gör det?!
Jag har tvättat av fönstret och satte det i mitt köksfönster. Beslagen är alldeles rostiga efter år av utomhus och fukt. Som tur är har nästan hela fönstret legat torrt och är därför så väl bevarat förutom ena sidan då. Jag har dessutom en längre tid tröttnat på mitt barbord i köket som vi har där av platsutrymme eftersom vi inte är tursamma att ha ett stort kök. Jag är egentligen fortfarande nöjd med det av den anledningen men längtar som vanligt efter förnyelse... I brist på en kökssoffa så åkte min trädgårdssoffa in så länge och jag tycker det blev fint! Fårskinnet ovanpå har jag köpt av mammas förra arbetskamrat. Jag har bara ett ord att säga över min köksförvandling: Lycka

Kram Pia

tisdag 27 januari 2009

Quiltfynd


Idag har jag och äldsta dottern varit och shoppat lite. Filippa stickar och virkar väldigt mycket så vi har ökat på lagret här hemma litegrann. Jag har fyndat en jättefin quilt till soffan! Jag är så glad...Jag fick ju lite goa pengar i present. Dessutom har jag köpt ett nytt vitt överkast till min och Örjans säng. Det gamla har hela tiden varit för litet och jag har retat mig på det i flera år nu, så det var verkligen dags för ett nytt!
Jag är äntligen färdig med väggarna i vardagsrummet, känns bra så nu går måleriet över till nästa väggar(har redan tjuvstartat:) och diverse saker...it never ends...*fniss o tur är väl det för mig som är målartokig!
Ha en fortsatt härlig vecka. Jag hoppas på sol nu, är så trött på grått och geggamoja...
Kram Pia

söndag 25 januari 2009

Fina gåvor

Tack för alla fina gratulationer kära bloggare och läsare! Måste här också tacka min goa familj för uppvaktningen och tacka för igår! Den underbara buketten med vita ranunklar fick jag av min goa arbetskamrat och som tillika är en underbar vän som jag är omåttligt glad för!! Hon och barnen var här en sväng i eftermiddags och deras hund Stina och min Märta har verkligen lekt som galningar! Behöver jag nämna att dom inte var rena efteråt....:) Jag fick även denna underbara ljuslykta som hon vet att jag spanat in...tack!

I veckan som kommer ska jag avsluta mina måleriprojekt, så jag snart kan påbörja nya:) Annars ska jag satsa på att komma i säng lite tidigare på kvällarna för jag har lagt mig alldeles för sent en period nu...Ha en underbar start på veckan och hoppas den blir till belåtenhet på alla sätt och vis.

Kram Pia