lördag 16 maj 2009

ljuvliga små buketter


Hejsan!
För några dagar sedan var jag ute i trädgården och plockade lite blommor. Jag älskar att plocka in små buketter eller enstaka blommor. Det blir som små söta smycken i mitt hem! Vaser av olika slag brukar finnas i varje rum och ibland blir man alldeles hänförd över hur gott en del luktar. Jag har fått en bit av en gammal nejlikeplanta av min goa väninna. Den luktar helt underbart och när jag sökt efter liknande på plantskolor har jag inte hittat någon med doft. Den är ljusrosa och jag ska visa er när den tagit sig och börjat blomma.
Idag har jag och dottern kommit hem ifrån sjukhuset och det känns skönt att vara hemma igen. Fast nu ska allt fungera här hemma med och det är blandande känslor inför det både för dottern och oss andra.
Jag önskar er en fortsatt härlig helg! Stor kram till er för era snälla ord till oss när vi har haft det svårt, det betyder hur mycket som helst!!

Kram Pia

onsdag 13 maj 2009

loppisfyndet från Moheda

Jag kom på att jag inte har visat mitt loppisfynd från Östregårds Antik...Ja jag vet att jag är ganska tråkig men jag gillar dessa klassiska stolar och kan gärna ha flera i min trädgård eller inomhus. Det syns inte särskilt tydligt på denna bilden men den är rätt gul faktiskt. 1000 lager färg har den med*fniss. Röd, grå, vit, brandgul, och gul... jag har endast skrapat loss den lösa färgen(kan nog få bort lite till)men ändå hittar jag alla dessa färger. Nöjd och glad är jag iaf. 160 kronor kostade den, inte vet jag om det är dyrt jag skulle ha den bara.

Jag vill önska er en fortsatt trevlig vecka och även en fin helg till er redan. Idag åker jag in och byter av maken. Troligtvis kommer vi hem på lördag på lite permition. Snart tror jag att hon blir utskriven. Hon ser så fräsch ut nu, mammas "stora" tös!

Ha det bäst!

Kram Pia

måndag 11 maj 2009

Lägesrapport


Hej!
Åååhhh va jag har längtat hem efter minsta tösen, hundarna och trädgården. Det känns som om jag varit borta i en evighet. Den 3 maj insjuknade våran äldsta tös allvarligt i diabetes. Maken körde in henne för hon var så dålig så vi trodde vi skulle förlora henne! Hon har varit inlagd sedan dess och ikväll gjorde jag och maken ett byte så nu är jag hemma ett par dagar och jobbar mm. Idag ser hon frisk ut och har fått energin tillbaka. Det krångliga nu är att ställa in rätt insulindos...typ ex, 03.30 fick hon väckas av att hon var så låg i sockret så hon fick äta en macka och dricka ett glas mjölk, hon har bara ett svagt minne av det:) Ja jag säger då det. Nu känner jag mig ganska trygg och vet att allt kommer att bli som vanligt fast bara mer planerat än tidigare och mera nyttig mat!
På bilderna ser ni mitt senaste fynd! Min mamma har fixat en grislampa! Tack goa mamma, din tokiga dotter är sååå nöjd!
Ha det så gott alla ni som tittar in, jag ska försöka hinna med att titta in till er under veckan. Tack snälla ni också för alla värmande kommentarer till mig och familjen, jag är djupt rörd över eran omsorg!!
Många kramar Pia med familj