fredag 8 augusti 2008

lite nytt vid trappan

Lite tidigt är det jag vet, fast det var inte meningen än. Äldsta dottern sparkade nämligen boll rätt våldsamt igår så min pelargon blev sig inte riktigt lik igen... Jag fastnade för kålen för dess vackra teckning, naturen är så bäst på vackra mönster!


Det är INTE höst än fast det känns lite så i luften på tidiga mornar och sena kvällar nu.Ha en underbar helg, här blir det lugnt å skönt. Kraaam Pia

onsdag 6 augusti 2008

Recept på Lavendelkakor!


175 gr smör

2 dl strösocker

1 lättvispat ägg

3 1/2 dl vetemjöl

6 finhackade blommor


rör smöret mjukt och tillsätt

sockret till en jämn smet.

rör i ägget och sikta i mjölet lite

i taget . Blanda i blomsterhacket.


Klicka ut smeten (ca 36 st) med en tesked,

garnera med lite lavendelblommor och

sjuss in i ugnen på 200 gr i ca 10 minuter!


Låt stå och svalna lite på plåten och lossa dem med

en kniv och låt svalna på galler.


Paketera dem i vackra glasburkar eller nåt

och ge bort till någon du gillar!!


Glöm inte äta och njuta själv. /Pia

tisdag 5 augusti 2008

Lavendula Angustifolia

Idag har jag plockat in Lavendel och pysslat lite. Det har verkligen luktat MYCKET i köket. Det är en sådan härligt ren och frisk doft som jag älskar. Jag har sparat lite kvar på en buske för jag ska baka Lavendelkakor! Det mina tjejer är mycket gott!!

Nu luktar det gott av Lavendel både i garderober och i resten av huset. Min Lavendelsamling blir bara större och större för varje år som går. Nu är det hög tid att lägga sig...klockan ringer 06.15 imorgon bitti.


Måste bara säga det igen: Snart kommer Märta!Kram Pia

måndag 4 augusti 2008

Västkusten....

Ja idag blir det lite bilder från semestern, vi var ju borta lääänge. Men va skönt det har varit, jag har stressat av fullständigt och även om jag började jobba idag så känns det jättebra! Hela familjen älskar husvagn, hav och alla sommarvänner man träffar igen varje sommar. Åhh va långt tills nästa år. Har ju iof grejer att göra tills nästa år...valpen Märta och alla målningsprojekt mm. Ska bli riktigt kul alltihop!

Loppisfynda måste man göra när man är på semester... visar bara ett av fynden idag.Ett som ni alla har haft länge men inte jag. Synd att träpressen on top saknas.
Vi har det mest färgglada förtältet på hela campingen! Synd att den limegröna färgen kom mer till sin rätt. Nästa år får vi nog ta ett annat tält i bruk. Svärfar gav oss ett som är ca 8 år gammalt. Fast vi har verkligen tyckt om detta tältet fast det är fulsnyggt och snart 30 år! Kolla in gardinerna... vi snackar retro. Ja jag vet usch o fy va fult det är med blåa möbler men de vita åkte på tippen precis innan och närvi nu hade dessa i garaget så käckt så fick det bli dom. Helt ok ändå när man har semester-men ALDRIG hemma mer än nödfall när det kommer gäster.

Mimmi gillar också att vara vid havet (men inte i det) hon är verkligen en perfekt husvagnshund. Enkel och lugn, älskad av alla.


Maken och minsta tösen provade på vattenskidor och gummiring, här är det dock våran vän Alexander som åker galant...Fortsatt trevlig vecka önskar jag er alla även om vädret nu är lite si sådär. / Pia