torsdag 15 maj 2008

Helg igen...

Jag hittade en gammal rostig postlåda under mitt föråd! Kunde inte låta bli att ha den framme! Den platsar verkligen i denna rostmani som är just nu. Därför får den pryda min nya myshörna. Jag ska på loppis nästa vecka och fynda lite prylar till utelivet i trädgården bla. Det ska bli kul eftersom jag inte har köpt och köpt och köpt NÅGONTING på loppis på 2 MÅNADER!!

Helt otroligt, är hon riktigt frisk undrar ni? Ja det förstår jag men jag undrar ibland över nyttan av allt detta handlande. Jag älskar att fynda men det måste finnas en rimlig nivå med allt. Därför har jag hållt mig på sträckbänken länge nu och tycker att det ska bli så kul nästa vecka!

Snart börjar husvagnslivet med och till den behövs alltid lite nya prylar varje år. Vi tar nog ut den om max 2 veckor. Alltid lika mysigt att få hem vagnen. Vi är lite tokiga i familjen för vi sover i den utanför huset iallafall en natt varje år. Rekordet är faktiskt 3 nätter på raken... Sen fick vi gå in innan grannarna började undra hur det stod till, haha


Jag har kommit ett steg närmare färdigt med den nya uteplatsen. Planket är målat och det är lite piffat. Gamla rostiga ringar jag hittat i förrådet, vackert till sandstensfärgen.


Jag har ju gjutit rabarberfat i betong. Det var jättelätt och roligt. Som ni ser på bilderna så har jag inte tagit bort allt blad än och så ligger det lite vatten i. Men ni ser ådringen hur vackert det blev. jag blev i alla fall nöjd och det är ett vackert smycke att ha i trädgården. Jag har gjort ett mindre med och ska göra ett som är jättelitet att ha på bordet.


Jag bara älskar ormbunkar! De har ett härligt lustigt sätt att veckla ut sig på, eller hur? Rullar ut sig så roligt. Fin grön färg också! Jag har MÅNGA i min trädgård...Ja som ni förstår blir det inte lika mycket måleri och snickeri inne denna årstiden. Jag har i alla fall målat ena sidan klar på barnas dörrar, försöker byta konsoller på mina fönsterbrädor också men det går trögt. Usch.

Denna helgen är det rockkafékväll i kyrkan som min make har ansvar för. Lokala band ges tillfälle att spela och tonåringar har en plats att samlas på för att umgås och lyssna på musik. Det kommer ca 50 ungdomar varje gång och de är väldigt glada för att få en chans att spela för sina "polare". Observera att det handlar om ungdomar som aldrig går till kyrkan annars. Dom kommer gärna hit och hänger en lördagskväll. Vi är glada för det, för inte kan det vara varken bra eller kul att dra runt på byn/stan.


Vi ska hämta hem stenkross till bersån och den andra nya uteplatesen med. Jag ska försöka njuta av ledighet och flänga lite ogräs som vanligt. Det är så kul när ni tittar in, ha en superskön helg, kram Pia


11 kommentarer:

Anonym sa...

Asså bästa svägerska! I våra nästa liv startar vi en tidning; du fotar och skriver, jag skriver och marknadsför. Du är fantastiks på att ta inspirerande bilder och till och med få mig l-i-t-e intresserad av loppis, pysslel, trädgård och ting! Du har talang, Pia!!

Kram den vaggande Viktoria

Bland liljor och tistlar sa...

pii...min lilla goding...va fint du gjort...jag vill gärna lära mig att juta....kan du visa...snälla...de ser så fint ut hos er..kommer nästa vecka och fikar omdu slutar tidigt för jag jobbar kväll hela veckan ...kram marika

Mamma C sa...

Snygg rostig postlåda. Låter kul att gjuta eftersom du säger det är så enkelt. Snyggt var det oxå.
Kram mamma c

Gårdsromantik sa...

Lådan var jättefin!
Och fatet vill jag ha!

Kram Maud

My Lovely Things sa...

hallojsan!!!

åh så spännade med din uteplats..den vill jag väldigt gärna kika på...

så trevligt med postlådan..vilket fynd..så kul att du ska loppisshoppa nästa vecka ..hoppas du hittar vad du finner..

j the rocjk är ett super bra intiativ..hoppas det blir där dottern hänger om ett par år..
kram anna

Lilla Blanka sa...

Hej Pia!
Ja det kan vara bra att ta en paus i allt loppishandlande faktiskt, man skall ju ha nånstans att ha allt också :) Jag har den senaste tiden bara tittat på loppisen. Köper bara om det är något alldeles speciellt som jag verkligen velat ha. Dina bilder är jättejättefina!
Kul med betonggjutning, tänkte göra ett fågelbad i betong.
Kram
Mia

Ekebo sa...

Bra gjort att klara av att inte gå på loppis på två månader. Fin postlåda! Kul ideé att ordna rockkväll för och med ungdomarna lycka till! Kram malin!

Levasomjag sa...

Så fina bilder!!
Ha en skön helg
kramar Malin

faster atta sa...

Så fina fågelblad du gjort av rabarberbladen! var det mycket pill??

Lilla Rara Loppan sa...

jätte fint mamma!

Doften av vanilj sa...

Åhh vad vackra rabarber-alster du gjort. Är så sugen på att prova! Du säger att det inte är svårt? Så jag som inte är "miss händig" direkt, tror du skulle klara det?
Hoppas att du fyndar som bara den på loppis! Det är så himla skoj!/Kram på dig