tisdag 2 december 2008

lite här och där

Blä för detta vädret vi har... När ska det bli frost, soligt och fint igen? Mörkt bara mörkt jämt och ständigt. Tur att det alltid finns saker att greja med inne(både roliga och tråkiga förstås:)
Just nu målar jag i vardagsrummet och hela min själ spritter av glädje över hur ljust och vackert det blir. Sedan har jag plockat mer grönt och placerat ut lite varstans i huset. Bara några små tallkvistar i en liten vas förhöjer och skänker julstämning. Skönt att det är de små sakerna som betyder mest! Jag har som många av er andra satt in små granar också, väldigt käckt för man behöver inte vattna hela tiden som med den stora granen:) Jag har köpt mig ett nytt litet soffbord på loppis. 4 personer och 2 settrar behöver lite mer svängrum så när detta bordet kom på plats blev det betydligt mer luftigt. Det var redan vitt och lite skavt så jag behövde bara slipa det lite, skönt ibland när det inte krävs mera. Dessutom var det väldigt praktiskt med lådan att förvara fjärrkontrollerna i. Jag önskar att jag hade några kvadrat större i vardagsrummet så tv:n kunde försvinna in i ett skåp...Kanske om hundra år när min glasveranda är verklig:)
Jag köpte en jättefin spegel för ganska längesen som jag har i köket på bänken. Den är inte så guldig som den ser ut men den är jättefin och glaset är både suddigt och full av märken men det är ju bara snyggt och precis som jag vill ha det. Den är hela 50 gånger 75. Jag letar konstant efter speglar när jag är på loppis...

Barnen kom hem från skolans julpysseldag igår och det är alltid lika charmigt att få se deras skapelser. Bägge döttrarna hade gjort varsin vit smällkaramell till mamma! Dom vet att här gäller inga grilliga färger i granen *fniss fniss
Ha det underbart resten av veckan och kom snart tillbaka! Bloggen ger så mycket glädje och drivkraft och det är alltid så roligt att ge sig ut och kolla runt hos er.
Kram Pia


7 kommentarer:

Viola sa...

Hej Pia, visst är det ett riktigt depparväder, mörkt när man går upp, skumt inne hela dagen, belysning på alltså och sedan mörkt när man kommer hem, tur att man kan pigga upp sig på bloggen med alla vackra inlägg, ditt bord och spegel verkliga fynd och så fina, vilka väluppfostrade döttrar du har som gör vitt julpynt, fniss... kramar

Jenny sa...

Vilket jättegulligt bord pia!!!!! kram Jernny! Vi ses på fredag!

Hannis sa...

Vilket bord!!Fynd!
Haha,letar också efter speglar men loppisutbudet är inte så stort i Uppsala tråkigt nog.

Mörkret känns som ett tungt täcke.Det blir ju aldrig ljust kom jag på i dag!
Känns som ljusterapi att komma hem och tända ljus=))

Kram Hannis

Lilla Blanka sa...

Hej Pia!

Wow vilket fint bord! (Du kanske vet att jag är bord-tokig haha)

Ja visst är det depp-väder häri västsverige...just nu önskar man att man bodde i norrland med vit vacker snö :)

Kram
Mia

Mamma C sa...

Håller med dig om vädret. Det är så mörkt och trist ute nu så man håller på att bli deprimerad. Vilka fynd du gjort, spegeln var jättefin.
Kram mamma C

Tojjan... sa...

Vädret är en utmaning just nu. Så skitdåligt att jag tappar all ork för allting. Då är det så gött att du finns P, med din personlighet och din blogg.

Sitter med tofflor a á aiP på och dricker kaffe. Ringer nog dig...

Kram V & lill-Åke
(inga andra pojkar är hemma)

Tojjan... sa...

Aaaah, vad fint du har det! Mitt hem går i svart, rött, guld och lite lite vitt just nu. Känns ju inte så ombonat när jag ser ditt vackra vita hem. Och det nya bordet är ju bara urläckert!

Väntar på att T ska komma hem. Lill-Åke sover och L är på ingång. Tacos i afton, som typ åttahundratusen andra i landet =)

K R A M å L Ö V E