onsdag 12 augusti 2009

Favoritporslinet

Hej!

Just nu är jag inne i en sorts vilpoperiod och det känns bra. Fast hjärnan har inte riktigt tagit mera ledigt för nu börjar jag känna lust och inspiration till nya projekt som jag vill starta med under höst och vinter. Det behöver aldrig vara stora saker utan snarare tvärt om att det är dom små sakerna som förgyller livet och vardagen. Har ni något litet eller stort projekt på gång?

Idag blir det en bild på favoritporslinet här hemma. Mitt älskade Ostindia som mina föräldrar har köpt till mig. Historien bakom varför jag jag valde det var så här:

När jag var 15 år så var jag mitt uppe i mitt hästintresse och fick privilegiet att få bo hos en dressyrtjej i Varbergstrakten i 1 veckas tid. Jag hade ett halvblodssto som hette Kaisa.) Det var helt underbart och precis som i mina hästböcker...Jag bodde på andra våningen i ett litet sött rum med snedtak, vita möbler och ljust gula somriga tapeter. Varje måltid åt vi på Ostindiskt porslin och frukosten startades med te i enorma fina koppar. Så efter den veckan så sa jag till mamma att nu vet jag vilket porslin jag vill ha! Min mor är en klok kvinna för hon lät mig välja mitt porslin i tonåren och inte själv när jag var liten. Puss mamma!!

Jag känner mig stolt, nöjd och glad över reportagedagen och tackar er för era fina kommentarer och självklart meddelar jag vilken tidning och när det kommer ut!

Kram Pia

7 kommentarer:

Kerstin sa...

nydelig porselen... virkelig vakkert.. prosjekten er mange her i huset...men de aller fleste store innebefatter min mann... Og disse prosjektene tar litt tid ...HIHI::: ellers er det små hyggelige prosjekter...som å sy noen puter... er nesten ferdig med de to siste som er runde puter...

veldig ksoleig prosjekter det syns jeg...
Nyt kvelden... klem Kerstin

Millas hem sa...

Hej Pia!

Så vackert ditt porslin är. Min mormor hade "Gröna Anna", det betyder ngt speciellt för mig!

Trevlig kväll Pia!

Lilla Blanka sa...

Hej goa Pia!

Jättevackert porslin och vad mysigt att höra "historien bakom"!


Kram
Mia

Åsa´s Blåbär och Mjölk sa...

Nämen vad har jag missat nu!! Repotage! Fy så skojigt! Så intressant det måste ha varit. Tänk att få se dem jobba och fota. Och så smickrande att få vara med om ett repotage om sitt hem :)
Den tigdningen måste jag bara köpa. Berätta bara om när den kommer ut. Och namnet!

Nu över till denna blogg.
Vilket vackert porslin! Du har en mycket klok mor som lät dig välja när du var lite äldre. Oftas så får man inte den chansen. De vuxna bestämmer poslinet redan när man är liten...
Själv äger jag ingen service. Så jag är ute efter något rommantiskt med blommor på. Röda/rosa blommor.
Letar för fullt på loppisar och antikbodar. Har funnit en kaffe/ té service med blekrosa rosor på. Då fanns det både kaffekoppar med fat samt tillhörande kaffekanna. Tékoppar med fat och tékanna. Detta skulle de 2500kr för. Jag vet inte om det är ett rimmligt pris eller inte? Jag har ingen aning om hur mycket ett sånt porslin kostar. Men vackert som en sommardag var den. Och jag ville så gärna ha hela härligheten. Men jag tordes inte. Blir osäker på priset.

Nu över till din fråga. Om vi har något projekt på gång. Och det har jag! Mannen och jag gjorde en feng shui utrensning i våras. Förrådet skulle tas bort. Och just nu så håller ett gästrum / tvättstuga att skapas! Hälften gästrum. Hälften tvättstuga. Phu vad jobb! Men det går sakta frammåt. Förtillfället står det lite still. Vi måste leva lite också, hihi.

Nej men nu har jag surrat klart! Älskar din blogg! Har länkat till dig. Önskar dig fina dagar i veckan!
kram / Åsa

Kristin sa...

Hejsan! Tänkte jag skulle lämna en kommentar här, har följt din blogg ett tag men det har inte funnits tid att kommentera. Läste om att ni haft reportage gjort hos er, roligt, och vet du - exakt samma konstellation kommer hem till oss om 10 dgr! Det ska bli kul, men just nu känns det jobbigt för att man vill att allt ska vara tip top!

Kul med en historia bakom finservisen. Det är roligt att kunna duka vackert!

Kram till dig!

Viola sa...

Hallå är...visst har du en klok mamma...:) och detta porslin är verkligen vackert att duka med och njuta utav, hoppas det är bra med er och att vovvarna mår bra, kramen

Made in Persbo...Carina sa...

Tack goa Pia för dina rara ord! ...och vilken söt historia om din Ostindia-servis! Jag har också lite Ostindiaporslin hemma. Det är så vackert!
Jättefin bild du tagit av det! Så vacker...
...och du, du är hjärtligt välkommen att fika i mitt kök närhelst du har lust ;)
Kraaaam, Carina