lördag 7 november 2009

mystider, lugn och ro

Hej alla!Jag har tagit en liten brake.... Efter att ha fixat och trixat med fönster under ett par veckor bestämde jag mig för att ta en liten paus. Jag har knappt varit ute på datorn alls faktiskt, rätt skönt som omväxling. Nu har jag hängt upp den fina kransen från IKEA som ni ser på bilden i vardagsrummet och den fina lilla snöbollen i köket. Känns vintrigt och mysigt här hemma. Snart ska jag göra en krans att hänga på dörren med.


Denna årstiden är för mig både lugn och ro men även att ta tag i de saker jag absolut inte vill göra under sommarhalvåret. Mycket tedrickande och ibland en och annan bok avnjuts med, känns så skönt i livet när jag känner att jag har kontroll. Ibland drivs jag enbart av måsten och av alla infall som ska bli färdiga. Det är iof både bra och dåligt. Jag vet att det kanske låter både flummigt och motsägelsefullt men det jag egentligen vill säga är att jag vill känna att jag kan styra min vardag i den riktningen som mitt hjärta säger.


Nästa vecka fortsätter fönsterrenoverandet igen. Märta har iafall lagt av med att gräva sig in under lekstugan...En dag fick jag dra fram henne både morgon, eftermiddag och kväll. Å då ska ni veta att jag får lägga mig på knä och sträcka mig in så långt jag kan för att få tag på henne... Hon ger oss många skratt den lilla maran;) och väcker irritaion emellanåt med, men hon har ett underbart temperament och en härligt buslurig blick. Mimmi är förståndig och klok och skulle adrig drömma om att smutsa ner sig på det viset, inte ens tassarna. Sååå olika dom är.


Ha det bäst alla ni som tittar in till mig så regelbundet och extra välkomna ska ni nya besökare vara! Jag tittar in till er med men orkar eller hinner inte alltid kommentera. Ni är värdefulla för mig! Tack för all energi och inspiration ni ger av i massor!!


Kram Pia

9 kommentarer:

Bakom Masten sa...

She is Back!!

Skön bild på Vovvarna

Må gott
H.Chrille

Made in Persbo...Carina sa...

Hej hej Pia!

Visst är det skönt med ett lugnare tempo på vintern!
En sån ljuskrans från Ikea har jag med. Hade två tidigare men en har gått sönder.
Brukar ta fram min till första advent men nu blev jag väldigt sugen på att hänga upp min krans också!

Kram, Carina

Viveka i Bläckhornet sa...

De är ju så fina de kransarna. Hade en tidigare som tyvärr gick sönder.

Önskar dig en skön kväll

Kramar Viveka

Kindred Spirit Soap Co. sa...

Hello, your blog is beautiful.
Blessings
Julie, Kindred Roses

Ljuva Lantliv sa...

Hej hej!! Tack för titten & kommentaren hos mig! Vilka charmiga hundar du har. Låter precis som mina katter! Man får alltid ett gott skratt (och en del utbrott) när man har djur! Ska kika vidare på din fina blogg! Kram Anna

Kindred Spirit Soap Co. sa...

Hello Pia,
Yes, I am selling my own soaps. I would love to send you a free sample. What scents do you like? Fruity, Floral, Musky, Vanilla???
Where should I send it?
Blessings Julie

Loppisliv sa...

Hej Pia! En sån liten busa hon är er lilla Märta, ja vår Wilma kan visst gräva hon också ibland, även om hon för det mesta nog ändå är en riktig lady som er Mimmi kan jag tänka :-)

Ja denna mörka november tid är man tröttare än vanligt, orken räcker liksom inte till för allt man vill göra, man få helt enkelt finna sig i det och softa istället, kan vara rätt skönt det också. Ha det gott. Kram Paula

My shabby chic house sa...

Hej tjejen!

Är lite intresserad av att höra vad du tar för de zinkfärgade grislamporn och hur lång väntetid det kan tänkas vara.Såklart blev jag helt såld när Johanna visade sin.

Skulle kunna tänka mig två över matsalsbordet....suck

Kram Mia

MormorRuthsAnn sa...

Hej där Pia!
De där ljuskronorna är så härliga, har ett par ja me. Varje år får de flytta runt lite och dessutom så har jag de två sista åren pyntat upp dem med buxbom...riktigt mysigt blir det.
Ja, vintern ger en lugnande känsla, framförallt när det mörknar på eftermiddagen då infinner sig myskänslan....

Ha det så gott!
Ann

ps: lycka till med fönstrerna, vad är det du gör?