söndag 20 april 2008

Utmaningen...

Ja mina vänner detta är mitt just nu bästa inköp! Usch tänker ni kanske men se va lite vit färg kan göra!!
Ja såhär blev slagbordet! Jag blev jättenöjd, vi har ju inte ett speciellt stort vardagsrum så bordet kommer att bli flitigt utnyttjat vid kalas, att fika vid eller placera påtåren till saft och kaffe t ex. Eller som här till vardags bara till lyst...

Visst blev fönstret fint? Jag fick det av min goa vän Marika(bland liljor och tistlar) Jag har ju handlat lite via nätet och ska smycka det lite när jag får grejerna...Jag har låtit de rutor som satt kvar sitta, tycker det är charmigt. Slagbordet är ju inte särskilt gammalt men ändock ett slagbord. Tänkte också skriva något på sidan, väntar på det infallet, så tills dess får det vara som det är.





Mitt senaste inköp är denna rosmarin, doftar jättegott och känns vårlig och fräsch att ha i fönstret.
En vas jag nyligen köpt, tyckte den var så vacker. Lite bondrustikt över den...Tänk snart kan jag plocka in lite blommor och sätta i.
Ha ha detta kanske ni inte tycker gäller som sämsta inredningssak men det gör jag!! Jag har ju inte köpt dessa själv, men eftersom de alltid står framme i sovrummet så får de gå under inredning... Jag tycker inte det är särdeles snyggt men stackars maken måste ju få ha lite prylar han med "fniss" Allt som allt har vi 8 gitarrer! Barnen har varsin aukustisk plus en elgitarr ihop, en aukustisk hänger på väggen i vardagsrummet, resten plus förstärkare har vi i garderober!! Får väl passa på att tala om att nere i tv-rummet i källaren har vi ett elpiano med. Jag tycker det räcker med instrument nu...

Idag har det varit en helt underbar dag precis som igår. Jag har varit ute hela dagen och trädgårdspysslat fast kroppen inte egentligen orkar någonting . Men men om jag inte får fixa lite med lite av varje så mår jag sämre. Lite nya fräknar och färg på kinderna piggar alltid upp! Till helgen ska jag åka till Vadstena och titta på klostret mm. Hela dagen är helt uppbokad med guidade turer men jag vill så förtvivlat gärna kika in på Vadstena Antik...får se om jag kan hoppa över något.
Nästa vecka tänkte jag börja kika in lite på loppisar igen, jag har ju medvetet avstått för jag kände att det blev för mycket ett tag. Men nu suger det allt i loppistarmen igen!! Tänkte spana lite på utegrejer nu.
Ha en trivsam start på veckan allihopa och en stor kram från mig på fyran.










17 kommentarer:

My Lovely Things sa...

hej vännen!!

så fint slagbordet blev..verkligen urfint..tänk vad lite plats det tar...

Fönstret är ju kanon över det..de passsar ihop som klippt och skuret!!!
ja visst är det härligt med det underbara vårvädret..vi har vart på picnic på Tjolöholm idag..det var så mysigt så...
Hoppas att du känner dig vid gott mod!!!
Vi hörs..
kram Anna

Mamma C sa...

Det blev jättefint med bordet och fönstret. Vi har haft en underbar helg, man har kunnat varit ute i stort sett hela dagarna. Jag och gubben var oxå för ett par år sedan i Vadstena på guidadtur. Det var himla trevligt. Så var det vinprovning på kvällen.
Kram mamma c

Gårdsromantik sa...

Vilket perfekt slagbord! Tar inte mycket plats och så vackert det blev i vitt.

Här gassar solen på för fullt - snart är snön väck!!!

Kram Maud

LOPPISLIV sa...

Så fint lilla slagbordet blev och vilken liten plats det tar när det är ihopfällt...fönstret blev superfint ovanför bordet...passar perfekt.

Där ser man, så dina svärföräldrar har bott i Bromölla...känner inte till Bruksgatan tyvärr, eftersom vi inte bor där själva (bor ca 2,5 mil ifrån) vi kör oftast bara förbi när vi kör in till Kristianstad för att shoppa men ibland så går vi på Bio där (Bromölla har en toppen fin biograf som vi åker till då och då)

Vår Wilma fäller något vansinnig just nu...håller på att bli knas här hemma av allt hundhår överallt...har du samma jobb hemma hos er just nu?? Ha en underbar vecka...Kramis Paula

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!
Wow vad snyggt slagbordet blev..! Och fönstret är ju jättevackert..! Ovnalig modell..underbart!
Kram
Mia

Peters Projekt sa...

Hallojsan Pia och tack för din varma kommentar!

Det känns jättebra att hustrun och jag kan inspirera andra. Kan vi dessutom få besökare att höja på mungiporna, blir vi ännu gladare ;)

Visst skulle det vara kul att träffas och lnta vovvarna leka. Vi bor ju så nära varandra.

Så´na fina stilleben du visar upp. Tänk att ett gammalt fönster kan förgylla så mycket. Förstår din uppfattning kring gitarrfodralen. Kanske blir bättre om du vitmålar hela rasket ;D

Fräknar och färg på kinderna är aldrig fel. Känns verkligen som att själen vaknar till liv med solen och värmen.

Ha en fin vecka! Vi hörs . . .

Peter :P

Evelina sa...

Va fint du har det Pia! *gillar gillar gillar*.
Kanske kunde vi ses någon gång i veckan och kolla lite på datatjoffset?! Ska maken hit neråt någon dag så kanske du kan hänga på???

Kram E

Marika sa...

Marika här som gillar ditt fönter ihop med det fiiina slagbordet..
ja vit färg är min bästa vän ..och skall åxå måla klart ..men måste få lite ny färg först ..ha det Pii..så fikar vi snart ..kram M

Maria sa...

Bordet var helt underbart! Det är som du säger, tänk vad lite färg kan göra!

Ann-Catrin sa...

Oj oj så vackert bordet blev..och med det vackra fönstret oxå.. många vackra bilder att njyta av.. tack för att du delar med dig!!!

Kram på dig A-C

anna k. sa...

Slagbordet blev jättesnyggt i vitt! Jag drog verkligen på smilbanden när jag såg gitarrfodralen. Jag har iofs bara ett som jag snubblar över dagligdags. Tyvärr så spelar inte ens maken så vad ska vi med en gitarr?! Men vad gör man... :)

MiaMaria sa...

Hejsan!

Så snyggt slagbordet blev. Alltid vackert med vitt......
Och fönstret är ju toppen så vackert!

Hoppas du får en härlig vecka Pia!
Miamaria

Marie sa...

Det blev sååå vackert med slagbordet och fönstret tillsammans!

Kram Marie

Anonym sa...

Men hej Pia!
Vad roligt o hitta folk hemifrån - hittade Marika häromdagen genom Jenny!:) Va fiiint du har hemma, jag älskar vitt! Jag kände inte igen Ö, maken din - utan allt hår!!!

Önskar dig en härlig vårdag - jag ska bara sitta ute o läsa!

/Mari

svartataket sa...

Ja titta vad fint det blev!!Jättesnyggt!

Lavitadream sa...

beautiful photos and work I love this blog
xo andy

n o r d i n g å r d e n sa...

Supersnyggt slagbord och så läckert med fönstret där!!! Mari.