torsdag 8 maj 2008

uteplatser

Hej på er! Ja vilket väder vi har fått här nere på västkusten!! Jag är ute mest hela tiden nu. Planterar fixar och donar... Jag lovade ju en bild på vår härliga berså så här kommer den. Den är stor och mycket bullig. Vi jagar nya möbler i gammal stil. Till så billigt pris som möjligt( som alla andra...) Jag vill helst ha vita i trä, liten soffa, litet bord och två små stolar. Jag tror ni alla vet precis vilken sort jag menar. De skulle verkligen passa bra in här.

I bersån ska det byggas en enkel ram och den ska fyllas med småsten. Gräset vill liksom aldrig växa under bordet och kall jord under bara fötter är varken skönt eller särskilt snyggt! Jag hoppas det blir klart till nästa helg. Här inne i denna ljuvliga bersån kan man sitta länge...Hör av er om ni är sugna på lite kaffe en eftermiddag eller så...
Jag ser att den behöver en rejäl klippning inuti, den har växt otroligt mycket för jag gödslade ordentligt förra året till min mans förtret. Han fick klippa den 3 ggr!! Haha. Så i år har jag fått totalt gödselförbud.

Ser ni fyran brevid bersån? I den växer allt möjligt, krokus, snödroppar, påskliljor, hyacinter och tulpaner. Sen tror jag inte det var något mer. Den är jättefin iallafall, fast nästa gång kör maken över den med gräsklipparen. Den börjar "förfalla" nu.


Här är ytterligare ett projekt!!

Den ska få "väggar "också...

Vackra krukor som jag fått av min goa vän Marika.(bland liljor och tistlar)


Här håller vi på att bygga en liten planteringshörna. Jag har även tänkt mig ett par stolar eller en liten bänk. Jag tycker om trädgård som ni nog har förstått vid det här laget och jag finner stor njutning att kunna slå mig ner lite här och var...golvet med plattorna behåller jag för stabiliteten, sedan lägger jag på en duk och slutningen lite stenkross. Enkelt men mycket trivsamt.

Jag vill önska er en härlig helg redan idag för jag kommer att vara ute i det vackra vädret så mycket jag orkar och kan. Denna tiden är ingen bra bloggtid om det inte är jättedåligt väder förstås. Annars blir det betydligt färre inlägg just nu. Men håll koll för jag överger er inte. Det kommer inlägg fast inte lika frekvent!!
Jag är jätteglad för alla besök och kommentarer från er, jag ska själv besöka och kommentera så mycket jag kan mellan ogräsrensning och plantering... Kraaam från lilla mig på fyran till er ALLA!!


11 kommentarer:

Anonym sa...

Du är så duktig, Pia, jag begriper inte hur du hinner med allt och framförallt orkar med allt... Själv kan jag ha idéer om hur jag vill ha det, men jag kommer ju aldrig till skott...

Nu är jag ledig fram till måndag, det ska bli skönt!

Kramar i massor!

/Annelie

Mamma C sa...

Så många roliga projekt som ska bli klara.
Kram Mamma C

Bland liljor och tistlar sa...

va fint du gör och du är ju såå kreativ du ..jag undrar om plantering hörnan är de ställe lille kaninen var innan ??+sen undrar jag vad det är ni bygger som skall bli väggar ...UTERUM kanske ...svara jag är nyfiken

kram marika

My Lovely Things sa...

åh vad mysigt med en beså...

menm vad spännande gör nio nya uteplatser..ska bli jätte kul att se när det blir klart...

ha det så gott..
kram anna

Anonym sa...

Oj vad ni är duktiga.... och vilka fina och härliga uteplaster ni har.

Jag har en liten utmaning till dig om vill och fram förallt hinner så får du gärna anta den.....

Ha det gott i solen
Kram Pernilla

Viveka på Humlebacken sa...

Jättefina bilder, jag gillar bersån särskilt mycket, måste nog planera in något liknande i vår blivande trädgård...

Lilla Blanka sa...

Oj vad mycket fint..och vilka roliga projekt! Berså är supermysigt!
Kram
Mia

Fröken Fräken sa...

Åh, vilken härlig berså. Du verkar verkligen ha gröna fingrar!! OCh vilket underbart hundfoto, jag lbara ler.

Gårdsromantik sa...

Men vilka härliga projekt ni har på gång!
bersån var så fin och 4:an så passande.

Ha en fortsatt trevlig Pingst!

Kram Maud

Anonym sa...

Tjenare Pia!

Jösses vad kreativ du är - och det är ena så jag minns dig - full av energi och massa go! Vilken underbar berså ni har - mycket finare än våran vildvuxna...öh...sak!
Och vilken paviljong ni fixar te - ni lär ju vara ute hele sommaren! Hoppas på en go o varm sommar!

Roligt o komma in o läsa om dina projket! Smittar av sig ska du veta!:)

Ha en go helg!
/Mari

Ps. Jag har hört att om man klipper ner blasten på liljor o sånt(som i din fina 4) så blommar det inte nästan år, utan det blir bara blast...allt måste vissna ner för att all näring sa gå ner i lökarna igen...sen kan man klippa bort det!

Lilla Rara Loppan sa...

fiiiiiiiiiint, mysit med bechå(eller hur det nu stavas)haha, fint! kraam!!!!!!!!!!